Ga naar hoofdtekst
22 Mei 2017

Medische laboratoria profiteren van nieuwe samenwerking, MIPS Nederland met Dimensional InSight

Softwareleveranciers MIPS Nederland BV en Dimensional Insight hebben op de MIPS-gebruiker dag 2017 hun samenwerking aangekondigd binnen de sector van medische laboratoria. Met de samenwerking wordt een antwoord gegeven op de groeiende vraag om waardevolle laboratoriumdata in te zetten voor een breder podium.

Business Intelligence gekoppeld aan GLIMS

MIPS is met haar product GLIMS al jaren Europees marktleider in het leveren van informatiesystemen aan laboratoria. Medische laboratoria gebruiken GLIMS voor hun primaire proces van testaanvraag tot en met facturering. Door de Business Intelligence software van Dimensional Insight, Diver Platform, te koppelen aan GLIMS, verkrijgen medische laboratoria inzicht in deze complexe massa van laboratoriumgegevens. Gecombineerd met data uit andere systemen leidt dit onder meer tot grip op processen en kostenbeheer. Vanuit het dashboard kunnen onderliggende data benaderd worden met krachtige analytics. Ook voor het wetenschappelijk onderzoek worden data on demand opgeleverd.

Bovengemiddeld tevreden

Dimensional Insight is in 2011 toegetreden tot de Nederlandse markt van medische laboratoria. Inmiddels heeft Dimensional Insight uitgebreid ervaring opgebouwd met laboratoria voor medische microbiologie en immunologie; pathologie en klinisch chemische laboratoria. MIPS heeft de prestaties van Diver Platform bij gezamenlijke klanten gevolgd en gemerkt dat de diagnostische centra bovengemiddeld tevreden zijn over de flexibiliteit, snelheid en toegankelijkheid van de software. Wiggert Kalis, Sales Manager Nederland van MIPS: “Onze klanten vragen regelmatig om een BI-oplossing. Vanaf nu kunnen wij hen met vertrouwen doorwijzen naar onze samenwerkingspartner Dimensional Insight.”

Sprong vooruit

De samenwerking brengt het beste van twee werelden samen. De twee laboratoriumtoepassingen zijn technisch optimaal op elkaar ingespeeld. Gebruikers kunnen naast de standaard statistiektool van GLIMS veel meer doen met de gegevens die zij in GLIMS opslaan. Bovendien is het mogelijk deze gegevens met andere systemen te combineren. Zo zijn er nog meer inzichten te verkrijgen. Laboratoria profiteren hiervan. Diederick Gerritsen van Dimensional Insight verklaart: “Wij merken dat laboratoria direct een sprong vooruit maken met de brug die Diver Platform slaat tussen GLIMS en andere systemen.”

Contactgegevens

Dimensional Insight
Diederick Gerritsen, sales manager
Tel 088-5148800 | www.dimins.com/nl

Over Dimensional Insight

Dimensional Insight is wereldwijd actief. Met de recent gelanceerde nieuwe data engine behoort Diver Platform tot de snelste BI-oplossingen ter wereld. Vijf jaar achter elkaar is Dimensional Insight onderscheiden met de prestigieuze Best in KLAS award binnen de zorg.