Ga naar hoofdtekst
5 Januari 2016

MIPS neemt Fresco Consult over om zijn aanwezigheid uit te breiden in Anatomo-pathologie laboratoria.

MIPS, een onderdeel van de CliniSys Group, kondigt de overname aan van Fresco Consult. Dit is de Belgische marktleider van laboratoriuminformatiesystemen (LIS) voor het Anatomo-pathologie laboratorium.

Via deze overname voegt MIPS het productportfolio van Fresco toe aan zijn groeiende lijst softwareoplossingen ter ondersteuning van klinische laboratoria.   Het LIS DaVinci vormt het speerpunt van het bedrijf Fresco.   DaVinci is het innovatieve laboratoriuminformatiesysteem ontworpen voor en door pathologen.   Een intelligente ondersteuning van zowel routinematige als complexe workflows levert tijdwinst op, verbetert de nauwkeurigheid, omvat confirmiteit met ISO15189 en bereidt de pathologielaboratoria voor op toekomstige ontwikkelingen in domeinen als digitale en moleculaire pathologie.

De evolutie binnen de moleculaire diagnostiek drijft de vraag naar een nog verdergaande integratie tussen LISsen die de algemene klinische laboratoria ondersteunen, en zij die de gespecialiseerde laboratoria ondersteunen.   Een nauwere integratie biedt de mogelijkheid om patiëntgegevens en resultaten tussen verschillende labdisciplines succesvoller te delen.   De gecombineerde sterktes van MIPS en Fresco Consult zullen een antwoord bieden aan deze directe behoefte en aan toekomstige uitdagingen naarmate de workflows en het gebruik van hoogwaardige instrumentatie meer geïntegreerd raken.

“We zijn enthousiast om de MIPS groep te vervoegen en met de MIPS teams in Europa samen te werken. Zo kunnen we effectief de groeiende pan-Europese interesse beantwoorden die voor onze oplossingen getoond wordt.   Ik zou onze bestaande klanten willen bedanken voor hun  blijvende steun en we kijken ernaar uit om op die contacten verder te bouwen binnen de MIPS groep,” verklaart Dr Romaric Croes, directeur van Fresco Consult.

“De medewerkers en het productaanbod van Fresco zijn zeer complementair met ons.   Hun producten passen goed bij onze oplossingen, en daarnaast delen ze ook onze focus op het afleveren van een hoge klanttevredenheid en onze verbintenis tot kwaliteit,” aldus John Lebon, COO van de MIPS Groep.

Over MIPS/CliniSys

MIPS/CliniSys hebben zich gedurende meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van uitgebreide oplossingen voor informatiebeheer in klinische laboratoria. Klinische laboratoria verspreid over 34 landen gebruiken oplossingen van de CliniSys Group, om de proces- en kostenefficiëntie te verhogen, om de toegang tot en de kwaliteit en beschikbaarheid van gegevens te verbeteren, voor een betere patiëntenzorg, en om een concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden. Het is de leverancier bij voorkeur en de onbetwiste marktleider in Europa op het gebied van informatiebeheer-oplossingen voor klinische laboratoria.

Over Fresco Consult

Fresco Consult is een Belgisch bedrijf opgericht in 2007 met hoofdzetel in Gent.   Fresco Consult focust op software voor oncologie en anatomo-pathologie laboratoria.  Het bedrijf werkt nauw samen met pathologen, oncologen, regionale en federale overheidsinstellingen, en fabrikanten van instrumenten om softwareoplossingen af te leveren die voldoen aan alle behoeftes van een patholoog.   Het is marktleider in België en groeit snel binnen Europa, waar veel toonaangevende pathologie-instellingen interesse tonen.