Deze website gebruikt cookies, bij het gebruik van deze website stem je toe met het gebruik hiervan. Voor extra informatie, gelieve onze privacy policy te lezen.
Ik ga akkoord

Interoperabiliteit

Koppeling met en uitwissling van gegevens met een brede waaier van externe systemen

Laboratoria en ziekenhuizen gebruiken de dag van vandaag een groot aantal verschillende applicaties: analysecontrolesoftware, ziekenhuisinformatiesystemen (ZIS), systemen voor huisartsen, verzekerings- en boekhoudingssystemen, elektronische patiëntendossiers enz. GLIMS, het meest gebruikte laboratoriuminformatiesysteem van Europa, is speciaal ontwikkeld om met veel van deze systemen te kunnen communiceren.
GLIMS ondersteunt internationale standaarden zoals HL7, HPRIM, LDT, ASTM en Edifact om er slechts enkele te noemen. Het systeem ondersteunt ook tal van connecties op basis van lokale of nationale standaarden en legacysystemen. Dankzij zijn hardware-onafhankelijke eenvormige communicatiemodel kan GLIMS gemakkelijk worden geïntegreerd in een informatienetwerk met applicaties van derden (datamanagers voor instrumenten, ziekenhuisinformatiesystemen, huisartsensystemen, verzekeringssystemen).

KENMERKEN
• GLIMS kan gelijktijdig met verscheidene ziekenhuisinformatiesystemen communiceren, wat ideaal is voor laboratoria die hun diensten aan meerdere ziekenhuizen aanbieden.
• GLIMS ondersteunt rechtstreekse koppelingen met laboratoriuminstrumenten en automatiserings- en roboticasystemen.

VOORDELEN
• GLIMS is hardware-onafhankelijk en past in elke laboratoriumomgeving.
• Naadloze connectie en communicatie vereenvoudigen data-uitwisseling voor een vlottere en productievere workflow.
• De koppeling met instrumenten maakt het mogelijk om de instrumenten vanaf om het even welk werkstation voor algemeen gebruik te controleren, de procedures voor kwaliteitscontrole te standaardiseren en rechtstreeks toegang te hebben tot historische patiëntgegevens voor validatie.

WIST U DAT…?
GLIMS voldoet aan de internationale IHE-voorschriften voor de zorgsector. Tijdens jaarlijkse IHE Connectathon evenementen worden systemen getest voor interoperabiliteit met geselecteerde IHE-profielen. Op de IHE Connectathons in 2009, 2010, 2012 en 2019 slaagde GLIMS voor alle tests.